Historien er en del af vores øl

Historien er en del af vores øl

Grauballe Bryghus blev etableret i 2002 og var et af de første mikrobryggerier i Danmark

Det hele startede i 2002

På et lille nedlagt landbrug tilbage i 2002 startede ægteparret William Frank og Else Birk et lille bryghus med fokus på kvalitet og det gode håndværk. Det udsprang af en tanke, der længe havde ligget og modnet hos ægteparret, og med deres baggrund fra bryggeri- og fødevarebranchen, havde de stor viden om området. Bryggeriet lå ikke langt fra hvor Grauballemanden blev fundet – deraf navnet Grauballe Bryghus. De arbejdede hårdt for de første øl, og i efteråret 2002 blev de første fustager med Mørk Mosebryg solgt.

Grauballe Bryghus befandt sig i disse lokaler indtil år 2013. Da var vi blevet så store, at det var på tide at flytte til større lokaler, som vi i dag befinder os i. Her har vores brygmester fokus på ægtheden, det gode håndværk og kunsten i at lave en god øl som var det et stort hjemmebryggeri. Derfor er kvalitetssikring også en vigtig del af hele vores proces i det at brygge en lækker øl, som I kan nyde sammen med god mad og godt selskab.

grauballe bryghus

Fra jord til bord…

Men hvordan foregår det egentlig, når vi brygger vores øl?

Jo, går du en tur langs markerne finder du den første ingrediens, der altid bruges i vores øl, nemlig malt. Dertil kommer selvfølgelig sukker og ølgær sammen med Silkeborgs rene vand, som er en vigtig del af ølbryggeriet. Slutteligt tilsætter vi Humle for at få den bedst mulige smag og kombination af Malt og Humle.

Vi står klar til at hjælpe dig, og er der når du har brug for os.